18.2 C
Amsterdam
19 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Raad van state vernietigt voor de tweede maal de vergunning van Hondapark

Raad van state vernietigt voor de tweede maal de vergunning van Hondapark

Het Hondapark opende in 1972  kreeg in  2017 van het Provinciebestuur terug een nieuwe  vergunning  om verder motorcrosstrainingen te laten doorgaan .

Hiertegen diende de Dhr. Jan Claes voor de vzw VALK uit Mol beroep in bij de Minister.  De Minister bevestigde in 2018 echter de afgeleverde vergunning. 

Hierna stapte De Vzw Valk naar de Raad van State.

3 jaar later in februari 2021 beslist de Raad van State dat een artikel in de vlarem wetgeving van 1999  indertijd niet goed was onderzocht??? ( nvdr: dit is 22 jaar na het rechtsgeldig worden van deze wet).

 Hierop vernietigt de raad van state de vergunning van het Hondapark.

In september 2021 herbekijkt  Minister Demir de vergunning en levert terug een vergunning af met verscheidene aangepaste voorwaarden.

De  vzw VALK vindt dat de aangepaste voorwaarden ook nog niet voldoen en stapt in november 2021  nogmaals naar de Raad van State.

Nu   in februari 2024,  opnieuw 3 jaar later,  vernietigd deze zelfde raad   op basis van diezelfde “slecht onderzochte wet” uit 1999 opnieuw de vergunning om te mogen rijden met competitieve crossmotoren op het Hondapark in Olmen.  

De vergunning komt  op termijn voor de 3e keer terug op tafel bij de minister.