20.2 C
Amsterdam
21 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Vernieuwd circuit MC Volgas Ermelo

Vernieuwd circuit MC Volgas Ermelo

Reden voor een feestje bij MC Volgas. Zaterdag 3 februari opende burgemeester Van Daalen het vernieuwde circuit van de motorcrossclub die dit jaar 60 jaar bestaat.

Theo Hooijer licht namens de club toe. ,,Een grote groep vrijwilligers heeft samen met het nieuwe bestuur de handen uit de mouwen gestoken en het circuit aan de nieuwste eisen van de overkoepelende organisatie KNMV aangepast. Dat gaat vooral om veiligheidseisen die belangrijk zijn tijdens de trainingsdagen en wedstrijden. Een ander facet is dat het circuit nu weer eens andersom gereden wordt; andere jaren reed men tegen de klok in, nu is dat omgedraaid en rijden de crossers met de klok mee. Dat geeft een totaal andere beleving van het circuit en bijbehorende uitdagingen.”