15.6 C
Amsterdam
22 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Prado wint enerverende tweede manche in Lugo

Prado wint enerverende tweede manche in Lugo

Jorge Prado heeft de tweede manche van het Spaans Kampioenschap in Lugo weten te winnen en verzekerde zich hiermee van de eindzege. Prado reed sterk maar er gebeurde in de beginfase van alles. Ruben Fernandez nam kopstart en toen Prado de aanval op hem inzette, raakten beide rijders elkaar waardoor Prado ten val kwam. Hierdoor kreeg Fernandez een voorsprong van meer dan tien seconden maar Prado begon het gat gedurende de wedstrijd te dichten. Toen hij binnen de vijf seconden van Fernandez kwam, viel Fernandez waardoor Prado de leiding over kon nemen en onbedreigd naar de zege kon rijden.
Fernandez werd tweede voor Ander Valentin, Jose Butron en Carlos Campano.
De tweede manche van de MX2 klasse werd opnieuw gedomineerd door Marc Antoine Rossi. De rijder van het GasGas Factory team bleef hierbij Samuel Nilsson en Adria Monne.

Bekijk hieronder de uitslagen van de tweede manches: