15.6 C
Amsterdam
22 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Lucas en Sacha Coenen komen naar de Dutch MX Season Opener in Lierop

Lucas en Sacha Coenen komen naar de Dutch MX Season Opener in Lierop

Aankomende zondag (3 maart) gaat het Nederlandse motorcross seizoen van start op circuit de Herselse Bossen in Lierop. Het deelnemersveld wordt steeds sterker en het beloofd echt een wedstrijd van hoog niveau te worden.

De MX2 klasse zit vol met jonge en gretige rijders en hier komen Lucas en Sacha Coenen nog bij voor Lierop. Deze getalenteerde tweeling maakte vorig jaar regelmatig indruk in het wereldkampioenschap MX2 en zo wist Lucas op zestien jarige leeftijd al zijn eerste Grand Prix te winnen in Indonesie. Een vijfde plaats was uiteindelijk zijn deel in de eindstand en dat wil hij dit jaar zeker verbeteren. Ook Sacha liet regelmatig zien dat hij de snelheid heeft om vooraan mee te strijden. Hoogtepunten waren o.a. zijn tweede plaats in de kwalificatieheat in Finland en top vijf plaatsen in Tsjechie en Zweden.

De gebroeders Coenen gaan het in het diepe zand van Lierop opnemen tegen o.a. Kay de Wolf, Cas Valk, Hakon Osterhagen, Max Werner, Scott Smulders, Bradley Mesters, Hakon Fredriksen, Oriol Oliver e.a.

Ook in de 500 klasse krijgen we vuurwerk met de deelname van Jeffrey Herlings, Jago Geerts, Pauls Jonass, Calvin Vlaanderen, Brent van Doninck e.a.

De weersvoorspellingen zien er goed uit waardoor de Dutch MX Season Opener in Lierop alle ingredienten heeft om weer eens een lekker dagje naar de motorcross te gaan!

Voor meer informatie kunt u kijken op www.maclierop.nl

 

Lucas and Sacha Coenen in for the Dutch MX Season Opener in Lierop

This Sunday (March 3) the Dutch motocross season will start at the Herselse Bossen circuit in Lierop. The field of racers is getting stronger and stronger and it promises to be a really high-level race.

The MX2 class is full of young and motivated riders and Lucas and Sacha Coenen will join them for Lierop. These talented twins regularly impressed in the MX2 World Championship last year and Lucas won his first Grand Prix in Indonesia at the age of sixteen. A fifth place was his share in the final standings and he certainly wants to improve on that this year. Sacha also regularly showed that he has the speed to compete at the front. Highlights were his second place in the qualifying heat in Finland and top five finishes in the Czech Republic and Sweden.

In the deep sand of Lierop, the Coenen brothers will compete against riders like Kay de Wolf, Cas Valk, Hakon Osterhagen, Max Werner, Scott Smulders, Bradley Mesters, Hakon Fredriksen, Oriol Oliver and others.

Also in the 500 class we get fireworks with the participation of Jeffrey Herlings, Jago Geerts, Pauls Jonass, Calvin Vlaanderen, Brent van Doninck and others.

The weather forecast looks good, so the Dutch MX Season Opener in Lierop has all the ingredients to see a great day of racing!

For more information have a look at www.maclierop.nl