19.3 C
Amsterdam
22 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Bradley Mesters kent gedegen voorbereiding op het aankomende seizoen

Bradley Mesters kent gedegen voorbereiding op het aankomende seizoen

Na een traininsgperiode in Spanje en daaropvolgend Italë is er veel progressie geboekt op de Kosak KTM.

Naast het volledige Europees kampioenschap 250cc werkt de 16 jarige Kosak KTM Racing piloot tevens het volledige ADAC MX Youngstercup kampioenschap af.

Afgelopen zondag de generale repetitie op het programa tijdens de Dutch MX Season opener op het Circuit De Herselse bossen in Lierop. Een mooi moment voor Bradley om zich nog eenmaal te meten met de toppers uit de MX2 én EMX250 klasse.

Bradley Mesters:

De tijdtraining verliep niet geheel volgens wens, het in 2 groepen trainen hielp ook niet mee aan het verkrijgen van een goede startpositie (P7)

In de eerste manche zat ik er ondanks de startpositie nog redelijk bij en kon nog  wat rijders inhalen in de beginfase. Een valpartij en ‘’harde armen’’ zorgde ervoor dat ik niet verder kwam dan de 10e plaats.

Voor de 2e manche hebben we nog wat aanpassingen gedaan aan de motor. Ik ging na een goede start als 4e het bos in en kon deze positie nog enige tijd behouden. Na een intens duel op de baan ben ik uiteindelijk als 6e gefnished en kijk ik tevreden terug op de wedstrijd én de afgelopen periode.

Met een goed gevoel ga ik aankomen seizoen tegemoet met als eerstvolgende wedstrijd op 23 & 24 maart voor het Europees kampioenschap in Arroyomolinos Spanje. Verder wil ik mijn sponsoren, familie en vrienden bedanken welke dit voor mij mogelijk maken en ben ik dankbaar voor alle support langs de baan.

Fotograaf: Huub Munsters