16 C
Amsterdam
18 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Jarne Bervoets vierde in Dutch MX Season Opener in Lierop

Jarne Bervoets vierde in Dutch MX Season Opener in Lierop

Jarne Bervoets heeft in de Dutch MX Season Opener in Lierop een goede vierde plaats weten te behalen. In beide manches kwam Bervoets goed uit de start maar omdat hij in de eerste manche het ritme in de tweede helft van de wedstrijd verloor, zakte hij terug naar een achtste plaats. In de tweede manche kwam hij van buiten de top vijf terug naar een derde plaats en werd uiteindelijk op een goede vierde plaats afgevlagd.

In de training lag het circuit van Lierop er nog snel bij. Het tempo lag hoog en de verschillen tussen de rijders waren klein. Jarne probeerde verschillende keren een goede tijd op de klok te zetten maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een elfde tijd. Wetende dat de baan in de manches een stuk zwaarder zou zijn, bereidde hij zich vol goede voor op de eerste manche.

Na een goede start in de eerste manche kwam hij op een vierde plaats uit de eerste ronde. Deze positie wist hij in de beginfase goed vast te houden maar viel toen terug naar een vijfde plaats. Dit wist hij ronden lang vast te houden totdat hij zijn ritme verloor in het tweede deel van de wedstrijd en terug viel naar een achtste plaats.

Met nieuwe motivatie ging Bervoets in de tweede manche van start en zat er opnieuw goed bij. In de beginfase werkte hij zich op naar een derde plaats. Jarne wist zich hier lange tijd op staande te houden. Enkel in de slotfase moest hij nog een plaats prijsgeven en eindigde op een goede vierde plaats.

Met een 8-4 in de manches eindigde Bervoets op een vierde plaats in het dagklassement. Aankomende zondag zal hij van start gaan in de eerste wedstrijd van de Dutch MX Nationals in Oss.

Daguitslag Dutch MX Season Opener Lierop:

1 Gyan Doensen 100 Pnt

2 Max Ernecker 88 Pnt

3 Kasimir Hindersson

4 Jarne Bervoets 77 Pnt

5 Dean Gregoire 77 Pnt

Fotocredits: Niek Kamper