13.2 C
Amsterdam
30 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Sterke tweede plaats voor Brent van Doninck in Lierop

Sterke tweede plaats voor Brent van Doninck in Lierop

Brent van Doninck van het JM Racing Honda team heeft bij de Dutch MX Season Opener in Lierop een tweede plaats weten te behalen in de eerste manche. Van Doninck reed sterk en liet hiermee zien dat de goede vorm aan het komen is.

Van Doninck had zijn draai in de training goed gevonden en wist er een scherpe tweede tijd uit te halen. Ook in de eerste manche liet hij een hele sterke indruk achter en volgde leider Jeffrey Herlings. Hij stond onder druk van Jago Geerts maar hield het hoofd koel en wist de tweede plaats veilig te stellen.

In de tweede manche kwam van Doninck in de beginfase hard ten val waardoor een goed resultaat verkeken was. Met schade aan de motor reed van Doninck de wedstrijd uit op een elfde plaats en werd hiermee vijfde in het dagklassement.

Max Werner en Hakon Osterhagen kwamen aan de start in de MX2 klasse. Werner wist in de kwalificatie in zijn groep een scherpe tweede tijd op de klok te zetten. Osterhagen kampte in de tijdtraining met opgepompte armen waardoor hij niet verder kwam dan een veertiende tijd.

Vanaf de buitenzijde wist Osterhagen in de eerste manche een goede start te pakken. Het rijden ging goed en wist op een zesde plaats over de finish te komen. Werner kampte met opgepompte armen. Tegen het einde van de manche begon het wel beter te gaan en wist hij er een dertiende plaats uit te halen.

Ook in de tweede manche finishte Werner als dertiende. Hij had nu minder last van de opgepompte armen en ook zijn snelheid was beter. Osterhagen kwam in de top tien uit de start maar was nog vermoeid in zijn armen. Dit had een paar kleine valpartijen tot gevolg waardoor er niet meer in zat dan een zeventiende plaats.

Aankomend weekend gaat voor JM Honda Racing het wereldkampioenschap van start in Argentinië!

Daguitslag Dutch MX Season Opener Lierop 500:

1 Jeffrey Herlings 100 Pnt

2 Calvin Vlaanderen 86 Pnt

3 Jago Geerts 83 Pnt

4 Henry Jacobi 82 Pnt

5 Brent van Doninck 78 Pnt

Daguitslag Dutch MX Season Opener Lierop 250:

1 Kay de Wolf 100 Pnt

2 Cas Valk 86 Pnt

3 Hakon Fredriksen 82 Pnt

4 Lucas Coenen 81 Pnt

5 Nicolai Skovbjerg 76 Pnt

11 Hakon Osterhagen 65 Pnt

12 Max Werner 62 Pnt

Fotocredits – Niek Kamper