16 C
Amsterdam
18 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Lotte van Drunen laat goede snelheid zien in Lierop

Lotte van Drunen laat goede snelheid zien in Lierop

Lotte van Drunen van het De Baets Yamaha team heeft in de Dutch MX Season Opener in Lierop een goede snelheid laten zien. Van Drunen kwam in de eerste manche na een val in de eerste ronde terug naar een tiende plaats en was hiermee de best geklasseerde dame. In de tweede manche zag ze een hele goede start in rook op gaan toen ze in de tweede ronde met een andere rijder ten val kwam. Later in de manche kreeg ze af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor ze de wedstrijd noodgedwongen moest verlaten!

De dames reden samen met de 125cc klasse waardoor het een goed gevulde klasse was. Samen met nog 51 andere rijders ging Lotte het circuit op voor de training. Het rijden ging lekker en ze slaagde erin om een hele goede tijd op de klok te zetten waarmee ze de sessie als derde afsloot. Lotte was hiermee de snelste dame en keek met een goed gevoel uit naar de eerste manche.

In de pauze nam Lotte de tijd om goed naar de 250 klasse te kijken en verkende de steeds zwaarder wordende baan. Vervolgens begon ze aan haar voorbereiding op de eerste manche. Ze wist een hele goede start te pakken en dook als leider de eerste bocht in. Echter maakte ze hierin een fout waardoor er vele plaatsen verloren gingen. Tevens kwam ze tijdens de eerste ronde even ten val waardoor ze pas op een veertiende plaats uit de eerste ronde kwam. Lotte herpakte zich goed en wisselde gedurende de wedstrijd meerdere keren van positie om uiteindelijk op een tiende plaats over de finish te komen. Met dit resultaat wist ze de eerste manche van de dames te winnen.

Lotte baalde van haar fouten en was vastbesloten om het in de tweede manche beter te doen. Ze nam opnieuw een hele goede start en ditmaal wist ze de leiding te nemen. Echter in het heetst van de strijd werd ze in de tweede ronde door een andere rijder geraakt waardoor ze beiden ten val kwamen. Het koste veel tijd en tot overmaat van ramp kwam ze later in de ronde nog een keer ten val waardoor ze teruggeslagen werd naar een zesendertigste plaats. Ze bleef hier rustig onder en begon aan een opmars naar voren. In de daaropvolgende ronden werkte ze zich terug op naar een achttiende plaats. Helaas kwam haar opmars toen ten einde omdat ze af te rekenen kreeg met een mechanisch probleem waardoor ze de wedstrijd moest verlaten.

Lotte heeft in Lierop een goede snelheid laten zien en neemt de verbeterpunten mee naar de volgende wedstrijd. Aankomend weekend zal Lotte deelnemen aan de eerste wedstrijd van het Italiaans Kampioenschap Dames.

Fotocredits: Eric Laurijssen, Ricard de Vos en Niek Kamper