13.5 C
Amsterdam
20 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Jeffrey Herlings – Ik hoop dat het gevoel in Spanje beter is

Jeffrey Herlings – Ik hoop dat het gevoel in Spanje beter is

Jeffrey Herlings van Red Bull KTM Factory Racing is tijdens de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in Argentinië achtste geworden. Het resultaat kwam voort uit een achtste plaats in de eerste manche en een zevende plaats in de tweede manche, daarnaast werd hij als zesde afgevlagd tijdens de kwalificatie race op zaterdag.

De eerste wedstrijd meetellend voor het wereldkampioenschap motocross werd verreden op het circuit van Neuquen, een prachtig circuit waar ieder jaar veel Argentijnse fans genieten van de wedstrijden. Herlings begrijpt dat de fans hier graag komen en wist het vanuit zijn rol als MXGP rijder perfect te omschrijven; “de baan is prachtig om te zien, maar wel echt tricky om op te rijden.” Op zaterdag begon de Red Bull KTM rijder net binnen de top tien aan de kwalificatieheat, waarna hij zich gedurende de wedstrijd op wist te werken naar een zesde plaats.

Tijdens de eerste manche op zondag begon Herlings goed aan de wedstrijd maar werd hij na een foutje enkele plaatsen terug verwezen. Vervolgens wist hij zich redelijk te herpakken waarna hij als achtste over de finish kwam. In de tweede manche kende Herlings een mindere start waarna hij zich terug wist te knokken naar een zevende plaats.

“Het is wat het is vandaag. Niet super slecht, maar we geven wel wat punten toe op de concurrenten. We kwalificeerden ons als zesde en vandaag was het acht en zeven. Dit is niet waar we willen zijn, hopelijk zal het gevoel in Spanje dan ook beter zijn en daar heb ik alle vertrouwen in want ik won daar vorig jaar en in 2021.”

Uitslagen MXGP Argentinië:

 1. Jorge Prado (ESP), GASGAS, 1-2
 2. Romain Febvre (FRA), Kawasaki, 2-3
 3. Tim Gajser (SLO), Honda, 5-1
 4. Pauls Jonass (LAT), Honda, 3-4
 5. Maxime Renaux (FRA), Yamaha 4-6
 6. Jeffrey Herlings (NED), Red Bull KTM Factory Racing, 8-7

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

 1. Jorge Prado (ESP), GASGAS, 54 points
 2. Romain Febvre (FRA), Kawasaki, 51
 3. Tim Gajser (SLO), Honda, 51
 4. Pauls Jonass (LAT), Honda, 46
 5. Maxime Renaux (FRA), Yamaha 39
 6. Jeffrey Herlings (NED), Red Bull KTM Factory Racing, 32