13.2 C
Amsterdam
30 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Gemengde gevoelens voor JM Honda Racing na MXGP Argentinie

Gemengde gevoelens voor JM Honda Racing na MXGP Argentinie

Het JM Racing Honda team blikt met gemengde gevoelens terug op de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap in Villa la Angostura in Argentinie.

Brent van Doninck kwam op zaterdag tijdens de start van de kwalificatieheat ongelukkig ten val en heeft hierbij zijn bovenbeen gebroken. Van Doninck is hier ondertussen aan geopereerd maar hem wacht een lange revalidatie.

Hakon Osterhagen liet in de MX2 klasse een goede snelheid zien. In de kwalificatieheat op zaterdag kwam hij in de kopgroep uit de start en reed een sterke wedstrijd waarin hij zevende wist te worden.

In de eerste manche reageerde hij net iets te laat bij de start maar toch kon hij net buiten de top tien aan de wedstrijd beginnen. Helaas kwam hij gedurende de wedstrijd ten val waarbij verschillende plaatsen verloren gingen en waardoor hij uiteindelijk als zeventiende over de finish kwam.

Een goede start in de tweede manche zorgde ervoor dat hij op een tweede plaats uit de eerste ronde kwam. In de eerste tien minuten wist hij zich staande te houden in de top vijf en na twintig minuten reed hij nog steeds in de top tien. Daarna moest hij het tempo iets laten zakken waardoor hij moegestreden als zeventiende over de finish kwam.

Met twee keer een zeventiende plaats in de manches eindigde hij op een achttiende plaats in het dagklassement. Over twee weken gaat het wereldkampioenschap verder in het Spaanse Arroyomolinos.