14.2 C
Amsterdam
21 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Tyla van de Poel zevende in Dutch MX Nationals Oss

Tyla van de Poel zevende in Dutch MX Nationals Oss

Tyla van de Poel van het De Baets MX team is in de eerste wedstrijd van de Dutch MX Nationals in Oss zevende geworden. Van de Poel kwam in de eerste manche vanuit het middenveld terug naar een achtste plaats. In de tweede manche werd hij zevende, wat ook zijn deel was in het dagklassement.

In de tijdtraining ging het rijden nog wat stroef met Tyla maar ondanks dit kwam hij in het grote deelnemersveld toch uit op een tiende tijd.

Een matige start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij vanuit het middenveld terug naar voren moest zien te komen. In de eerste paar ronden maakte hij vele plaatsen goed en werkte zich op naar een achtste plaats. Deze positie wist hij de rest van de manche vast te houden en werd als achtste afgevlagd.

De start van de tweede manche was vele malen beter maar omdat hij in de beginfase iets te voorzichtig reed, werd hij door verschillende rijders gepasseerd. Na een aantal ronden begon het beter te gaan en ging Tyla terug in de aanval. Hij wist er een zevende plaats uit te halen, wat ook zijn uitslag was in het dagklassement. Het rijden ging een stuk beter dan in Lierop en in de komende periode zal Tyla hard blijven werken om de punten waaraan gewerkt moet worden, te verbeteren. Aankomende zondag zal hij starten in de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Harfsen.