20.2 C
Amsterdam
21 juli 2024
Motocrossplanet
Home » MACRO Rhenen kan niet op Hemelvaartsdag organiseren

MACRO Rhenen kan niet op Hemelvaartsdag organiseren

Sinds 1980 organiseert de M.A.C.R.O. 3 meerdaagse evenementen in het natuurgebied Kwintlooijen te Rhenen. Deze evenementen hebben een grote bekendheid in Nederland en ver daarbuiten.

Een aantal evenementen liggen in de periode van het broedseizoen. Er loopt een onderzoek naar de gevolgen van het rijden in het broedseizoen, dit onderzoek is echter nog niet afgerond. Het is onduidelijk of eventuele nesten door geluid en/of trillingen worden aangetast.

De provincie is van mening dat zij geen ontheffing kunnen verlenen voor het evenement in mei 2024 zolang het onderzoek loopt. Bij een positieve uitslag, dus geen verstoring van de vogelnesten in het broedseizoen, is het wellicht wel mogelijk dit evenement in 2025 te organiseren.

Gezien deze uitkomst heeft de MACRO geen andere keuze dan de evenementen op Hemelvaartsdag 9 en vrijdag 10 mei te annuleren.

De MACRO blijft positief en zal alles in het werk stellen om na het broedseizoen (15 maart-15 juli) de 2 geplande evenementen te organiseren. Wij hopen spoedig de datums bekend te kunnen maken.

Wij bedanken jullie voor de steun die de MACRO heeft ontvangen en hopen in mei 2025 weer te kunnen organiseren.