15.6 C
Amsterdam
22 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Motorcrossers moeten wijken voor nieuw bedrijventerrein in Helmond

Motorcrossers moeten wijken voor nieuw bedrijventerrein in Helmond

De motorcrossers van MAC De Helm moeten plaatsmaken voor een nieuw bedrijventerrein. Na veertig jaar wil het stadsbestuur de overeenkomst voor het gebruik van het terrein opzeggen.

De gemeente vindt ruimte voor nieuwe bedrijven belangrijker dan behoud van het motorcrossterrein op de huidige locatie. Het circuit ligt in het gebied waar bedrijventerrein Varenschut-Noord ontwikkeld moet worden. De gemeente is al jaren met de voorbereidingen bezig. Daarover zijn ook gesprekken gevoerd met De Helm.

De motorcrossvereniging maakt ruim veertig jaar gebruik van het terrein op Varenschut. Het circuit ligt op grond van de gemeente in het gebied tussen industrieterrein Hoogeind, Zuid-Willemsvaart en Rochadeweg. De club mocht het al die tijd gebruiken omdat het braak lag. Nu de plannen voor een bedrijventerrein concreter worden, ziet de gemeente daar geen plek meer voor MAC De Helm.

Zeven miljoen euro

De vijf hectaren die de club in gebruik heeft zijn volgens de gemeente hard nodig voor het bedrijventerrein. Zonder deze grond loopt ze naar schatting zeven miljoen euro mis in de grondexploitatie. ‘Daarbij heeft de aanwezigheid van een motorcrossterrein invloed op de toegestane milieucategorie van aanpalende percelen’, schrijft het stadsbestuur aan de lokale politiek.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Bron: ED