18.2 C
Amsterdam
19 juni 2024
Motocrossplanet
Home » De strijd in de Dutch MX Nationals gaat zondag verder in Lochem

De strijd in de Dutch MX Nationals gaat zondag verder in Lochem

Op zondag 7 april organiseert de MACSEV Lochem op haar prachtige circuit de derde wedstrijd van de Dutch MX Nationals. Tot nu zijn er pas twee wedstrijden geweest en het is spannend in het kampioenschap.
In de 500 klasse zijn het Micha Boy de Waal en Jere Haavisto die het klassement aanvoeren. Haavisto won in Oss en De Waal wist beide manches in Boekel te winnen. Op slechts tien punten van beide rijders is het Freek van der Vlist die derde staat voor regerend kampioen, Marcel Conijn, op 14 punten.
In de 250 klasse heeft Sander Agard Michelsen twee van de vier verreden manches gewonnen. Michelsen voert het klassement aan met een voorsprong van vijf punten op Mirco ten Kate, die afgelopen zaterdag in Boekel de wedstrijd wist te winnen. Sampio Rainio van het Young Motion Team powered by Resa staat derde voor Roan Tolsma, die na twee wedstrijden tegen een achterstand aan kijkt van 14 punten op de leider.
Naast deze twee klassen komen ook de 125cc en 85cc aan de start in Lochem. Timo Heuver staat aan de leiding in het klassement van de 85cc klasse. Heuver maakt op dit moment een heel sterk seizoen door en staat niet alleen in het Nederlands Kampioenschap aan de leiding maar voert ook het klassement aan in de Dutch Masters of Motocross. Heuver heeft een voorsprong van 10 punten op Itay Weinberg en Harry Dale volgt op 18 punten. Per Lynne Degvold en Jannes Vos maken de top vijf compleet.
Voor meer informatie over de Dutch MX Nationals in Lochem kijk op www.macsev.nl