13.2 C
Amsterdam
30 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Update over toelating elektrische crossers

Update over toelating elektrische crossers

Afgelopen maand informeerden we je over een tijdelijke beperking m.b.t. het crossen op elektrische crossmotoren. Deze maatregel is per direct weer ingetrokken voor vrije trainingen, clubwedstrijden en de DMX-competities. Een clubs moet wel enkele persoonlijke beschermingsmiddelen (o.a. handschoenen) op het terrein hebben. Check dit dus bij een club voor je gaat rijden met een elektrische crosser.

Voor andere wedstrijden dan clubwedstrijden en DMX heeft de organiserende club voor elektrische crossmotoren te maken met een paar aanvullende zaken (materiaal, scholing en informatievoorziening). Hier zorgt de KNMV binnenkort voor. Wel is al bepaald dat elektrische crossers in 2024 zullen starten in de hoogste klasse (500cc) en rijden voor een eigen dagklassement. Dit om wedstrijden eerlijk te houden voor zowel de verbrandingsmotoren als elektrische crossers.

Tot zover voor nu. Met vragen kun je altijd bij ons terecht via sport@knmv.nl.