18.2 C
Amsterdam
26 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Mooie start van het VMCN seizoen in Gemert

Mooie start van het VMCN seizoen in Gemert

Afgelopen zondag 14 april vond de start van het VMCN seizoen plaats in Gemert. 170 rijders van de Vintage Motocross Club Nederland (VMCN) hadden hun weg naar de eerste wedstrijd van het seizoen in Gemert weten te vinden.

Ondanks de vele regen in de weken voorafgaand lag het circuit er perfect bij, de club MAC St. Christoffel had er alles aan gedaan om de rijders en toeschouwers een super mooie dag te bezorgen.

Lees hieronder hoe de wedstrijden zijn verlopen.

De volledige uitslagen zijn te vinden op onze website via: Uitslagen en standen

 

Classics 50cc:

Tijdens de eerste manche was het snelstarter Davy Janssen die de holeshot pakte, uiteindelijk eindigde hij op plek vier. Remko Cazemier werd derde. Opmerkelijk was dat Wesley Staring als allerlaatste aan de wedstrijd begon met een ronde achterstand en alsnog een mooie tweede plaats behaalde. De winst ging naar Hans Breemer.

De winst in de tweede manche ging wederom naar Wesley Staring. Hans Breemer werd tweede, voor Peter Janssen op plek drie.

 

Classics 60-/60+:

Het was thuisrijder Mark Beekmans uit Gemert die direct de leiding nam in de eerste manche. Helaas verdween hij na 3 ronden uit de wedstrijd. De winst ging naar Jimmy Turk, voor Jan Schapendonk en op plek drie was het “goodold” Peter van den Nieuwenhof.

Beekmans nam revanche in de tweede manche door deze winnend af te sluiten. Jimmy Turk werd tweede en Jan Schapendonk volgt op plek 3.

 

MX50:

Bij de start van de eerste manche was het de fitte Wesley Staring die de kop nam en deze niet weer afstond tot aan de finish. Eenvoudig won hij de eerste manche voor Kay Ebben en Niels van der Duijn.

In de tweede manche was Staring ook veruit de sterkste. Rijdend met zijn mooie rijstijl won hij de tweede manche voor Ebben en van der Duijn.

 

Twinshock 50-/50+ & Pre85:

Groep A

Het was Danny Seels die zijn Suzuki goed de sporen gaf en na de holshot het veld een aantal ronden aanvoerde. Echter moest hij gedurende de manche zijn meerdere erkennen in Marijn Gilis die er met de winst vandoor ging. Seels werd uiteindelijk tweede en nieuwkomer in deze klasse René Eelderink werd derde.

In de tweede manche leidde Marijn Gilis van start tot finish. Plek twee ging naar René Eelderink en Nico Groot werd derde.

 

Groep B

Na een slechte kwalificatie startte Mart Hink in de B groep. Hij liet er geen gras over groeien en won de manche overtuigend om te laten zien dat hij toch in de A groep thuishoort.

Harald van Zwaaij werd tweede en Peter Leijten maakte de top drie van de eerste manche compleet.

 

Na ene uitvalbeurt in de eerste manche was Toon van der Velden gebrand op revanche in de tweede manche. Hij nam direct de koppositie en ging er met de winst van door. Op een tweede plek was het Sander de Visser die een inhaalrace reed. Peter Leijten finisht wederom op plek nummer drie.

 

Super EVO (Pre 97):

Groep A

De holeshot in de eerste manche was voor Gert-Jan Assink. Hij werd gevolgd door Wesley Pittens, rijdend op een KX500 uit de stal van van Drooge. Assink noteerde ronde na ronde strakke tijden en ging met de winst aan de haal. Marcus-Lee Soper reed een goede wedstrijd en werd tweede, gevolgd door Storm Hoevers op plek drie. Pittens moest na een lange tijd op plek twee het tempo wat laten zakken, waardoor hij op een zesde plaats eindigde.

Bij de start van de tweede manche was het Pittens die de leiding pakte en twee ronden op kop reed. Assink nam de leiding over, met in zijn wiel Kay Ebben. Het werd spannend tot aan de finish maar het was Assink die stand hield op plaats één. Ebben werd tweede en Hoevers eindigde op plek drie.

 

Groep B

Het was Peter Lenselink die beide manches op zijn naam wist te schrijven. Hij liet nog maar eens zien dat hij het nog niet verleerd is. Zowel de eerste als tweede manche was het Rob Veldman die op een tweede plek finishte. In de eerste manche was het Milan Adriaanse op een mooie derde plek. Brent Winnemuller eindigde als vierde. Tijdens de tweede manche was het omgedraaid, met Winnemuller op plaats drie, en Adriaanse op vier.

 

Heb je de beschikking over een Classic crossmotor (alles van vóór het bouwjaar 1997) of een crossbrommer en wil je een keer deelnemen aan een wedstrijd van de VMCN? Ook dag deelnames zijn mogelijk. Dit d.m.v. een dag inschrijving i.c.m. een dag licentie van de MON. Voor meer info en onze volledige kalender zie onze website. Je vindt de VMCN daarnaast ook op Facebook en Instagram.

 

De volgende wedstrijd voor de VMCN staat gepland voor aanstaande zaterdag 20 april als we welkom zijn bij MCC Neerijnen. Tot dan!