13.2 C
Amsterdam
30 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Ermeloër Willem Hamstra is een begrip in de paddock:

Ermeloër Willem Hamstra is een begrip in de paddock:

‘Leuk om jongens de kans te geven die deze normaal niet krijgen’

Letse motocrossers scouten, sponsoren en naar de wereldtop proberen te brengen. De Ermelose auto- en vuurwerkhandelaar Willem Hamstra senior (68) doet het al bijna dertig jaar. Met succes, want Hamstra Racing is dankzij meerdere doorgebroken rijders een begrip in de paddock.

Hoe belandt een autohandelaar uit Ermelo plots op crossbanen in Letland?

Hamstra: „De eerste keer dat ik daarheen ging was in 1995. Dat kwam door een compagnon van mij. In eerste instantie kwamen de Letten deze kant op om auto’s te kopen. Na de val van de Berlijnse Muur in 1989 kwam die handel op gang. We doen nog steeds zaken met elkaar.”

„Die mensen bleken toevallig dezelfde passie voor ‘de cross’ te hebben als ik. In die tijd was de sport daar net zo groot als het voetbal bij ons. De kinderen van mijn compagnon wonnen daar ook motocrosswedstrijden, dus dankzij hen ontdekten we ook andere talenten. Inmiddels trainen die kinderen en vrienden van ons de talenten van nu, in Letland zelf. Zodoende scouten ze tijdens wedstrijden dan ook meteen voor het team, want door hun ervaring pikken ze de overige talenten die op die banen rijden er zo tussenuit.”

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Bron: DS