18.1 C
Amsterdam
22 mei 2024
Motocrossplanet
Home » FMI gaat test aan met Stark Varg in Italiaans Kampioenschap

FMI gaat test aan met Stark Varg in Italiaans Kampioenschap

De elektrische Stark Varg motor zal in het weekend van 11 en 12 mei worden toegelaten aan een wedstrijd van het Italiaans Kampioenschap AMA Rider Expert Raven. Dit is in Italie een begon om elektrische motoren toe te gaan laten.

De Stark Future mag hier in zowel de MX1 als de MX2 klasse buiten mededingen meedoen.

De FMI staat altijd open voor nieuwe ontwikkelingen en experimenteert waar mogelijk met nieuwe oplossingen om haar horizon te verbreden. Een tastbaar voorbeeld is de tweede ronde van het Ama Expert-Rider Italiaans Motocross kampioenschap, dat op 11 en 12 mei in Fermo op het programma staat.

Voor deze gelegenheid wordt de deelname van Stark Varg elektrische motorfietsen toegestaan. De Stark Varg kan zowel in de MX2-klasse (in “Race Modes”-configuratie met 48 pk/36 Kw) als in de MX1 (in “Race Modes”-configuratie met 60 pk/45 Kw) meedoen.

In Fermo zullen de Italiaanse bond en de Spaanse fabrikant Stark Varg samenwerken om de informatie te verzamelen die nodig is om de mogelijkheid (en gerelateerde procedures) van permanente toelating van rijders met elektrische motorfietsen in het Italiaans Kampioenschap in de toekomst toe te staan.