15.2 C
Amsterdam
13 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Gajser wint eerste manche Portugal, Herlings valt uit

Gajser wint eerste manche Portugal, Herlings valt uit

Tim Gajser heeft de eerste manche van de Grand Prix van Portugal gewonnen. Het was door de vele regenval een ware slijtageslag. Jeffrey Herlings reed in de beginfase aan de leiding maar kreeg op een tweede plaats rijdend af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor hij uitviel. Pauls Jonass nam in de slotfase de tweede plaats over van Romain Febvre en finishte als tweede. Febvre kwam als derde binnen voor de Fantic rijders van Glenn Coldenhoff en Brian Bogers. Laatstgenoemde kwam helemaal van achter uit het veld terug naar een vijfde plaats.

Jorge Prado maakte van alles mee in de eerste manche en kwam niet verder dan een vijftiende plaats. Calvin Vlaanderen reed in de eerste helft van de wedstrijd rond de vijfde plaats maar kwam in de problemen en viel terug naar een twintigste plaats.

Bekijk hieronder de volledige uitslag: