19.6 C
Amsterdam
20 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Febvre wint kwalificatieheat MXGP in Frankrijk

Febvre wint kwalificatieheat MXGP in Frankrijk

Voor eigen publiek heeft Romain Febvre de kwalificatieheat van de MXGP klasse gewonnen. Febvre liep in de vrije training een pijnlijke pols op maar leek hier in de heat weinig last van te hebben. Hij leidde van start tot finish. Tim Gajser werd tweede voor Jeremy Seewer, Jorge Prado en Kevin Horgmo.

Calvin Vlaanderen was de beste Nederlander op een zesde plaats, gevolgd door Brian Bogers op een achtste plaats. Jeffrey Herlings kwam in de laatste ronde nog ten val en verloor hiermee een positie en werd tiende.

Glenn Coldenhoff kwam in de beginfase ten val en kwam niet verder dan een 22ste plaats. Na een val bij de start moest ook Pauls Jonass al snel de wedstrijd verlaten.