18.9 C
Amsterdam
21 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Gajser wint eerste manche MXGP Frankrijk, Herlings 6

Gajser wint eerste manche MXGP Frankrijk, Herlings 6

Tim Gajser heeft de eerste manche van de MXGP klasse in Frankrijk weten te winnen. Gajser nam in de beginfase de koppositie over van de geblesseerde Romain Febvre en hield de rest van de manche stand op de eerste plaats. Febvre hield het lang vol op de tweede plaats maar moest in het tweede deel van de wedstrijd Jorge Prado er langs laten en werd derde voor Jeremy Seewer en Pauls Jonass. Jeffrey Herlings begon buiten de top vijf aan de wedstrijd en kwam in zijn opmars naar voren ook nog een keer ten val. Daarna reed hij hard terug naar voren en wist er een zesde plaats uit te halen.

Achter Herlings waren het de Nederlanders Calvin Vlaanderen, Glenn Coldenhoff en Brian Bogers die zevende, achtste en negende werden.