17 C
Amsterdam
21 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Gebroken hand voor Isak Gifting

Gebroken hand voor Isak Gifting

Isak Gifting van het JK Racing Yamaha team heeft bij de valpartij bij de start van de kwalificatie van de MXGP in Frankrijk een breuk in zijn hand opgelopen. Vanwege de pijn besloot Gifting om de rest van de Grand Prix aan zich voorbij te laten gaan.

Bij nader onderzoek constateerden de doktors een breuk in zijn hand. Zes dagen later moest Gifting alweer op de motor omdat hij aan de leiding staat in de tussenstand van het Italiaans Kampioenschap, dat dit weekend verder ging in Montevarchi. Gifting wist hier vijfde te worden in het dagklassement en heeft hiermee de schade beperkt weten te houden. Na de wedstrijd in Montevarchi blijft hij aan de leiding staan in de tussenstand.

Wel hebben Gifting en het team besloten om even rust te nemen en de Grand Prix van Duitsland sowieso te laten schieten.

Fotocredits – Phawkmania