17 C
Amsterdam
21 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Kurt Nicoll sluit zich aan bij het WSX Championship

Kurt Nicoll sluit zich aan bij het WSX Championship

Nu de voorbereidingen voor het seizoen 2024 in volle gang zijn, is het FIM World Supercross Championship (FIM WSX) verheugd om motorcrosslegende Kurt Nicoll te verwelkomen in zijn leiderschapsgroep als Senior Consultant of Racing Development.

Nicoll, een meester in zijn vak, was eind jaren tachtig en begin jaren negentig een icoon in het wereldkampioenschap 500cc en behaalde tijdens zijn competitieve carrière zeven Britse titels en greep een aantal keren net naast de wereldtitel.

Nadat hij zich had teruggetrokken van het professionele motorcrossen, maakte Kurt de overstap van rijder naar manager, waarbij hij KTM Engeland opende als Racing Director voordat hij naar Mattighofen, Oostenrijk, verhuisde als Factory KTM’s Worldwide Race Director.

Naast zijn functie als Motorsports Director bij KTM North America, werkte Kurt van 1999 tot 2009 bij KTM als Director of Racing voordat hij bij Nitro Circus kwam als General Manager en hoofd van Global Touring.

Door zich aan te sluiten bij FIM WSX brengt Kurt een schat aan ervaring en kennis met zich mee en zal hij zijn expertise uit elk aspect van de sport gebruiken om de voortdurende groei op lange termijn van het kampioenschap te stimuleren, dat de komende tien jaar door SX Global (SXG) zal worden gepromoot. Deze overeenkomst omvat de optie van een extra decennium.

Nu de plannen voor het FIM World Supercross Championship 2024 de komende weken zullen worden onthuld, zal de serie nieuwe gebieden op meerdere continenten betreden waarbij veel toprijders aan de start zullen komen waaronder Ken Roczen.

Kurt Nicoll, Senior Consultant Racing Development, zei: “Ik ben absoluut verheugd om bij SX Global aan de slag te gaan als Senior Consultant Racing Development. Het FIM World Supercross Championship heeft een enorm wereldwijd potentieel, en ik ben blij om deel uit te maken van dit nieuwe kampioenschap. Het racen zit in mijn bloed en ik kan niet wachten om deze prachtige sport naar nieuwe plekken te brengen.”

Andy Edwards, uitvoerend voorzitter, voegde toe: “Kurt is een legende van onze sport en ik ben blij hem te mogen verwelkomen bij SX Global als Senior Consultant Racing Development. Zijn gevarieerde ervaring binnen de sport als zowel titelkandidaat als zeer gerespecteerd wedstrijd bestuurder maakt hem in een unieke positie om de snelle groei van het FIM World Supercross Championship te helpen stimuleren terwijl we het naar nieuwe markten over de hele wereld blijven brengen.”