17 C
Amsterdam
21 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Prado wint eerste manche MXGP Duitsland, Herlings 2

Prado wint eerste manche MXGP Duitsland, Herlings 2

Jorge Prado heeft de eerste manche van de Grand Prix van Duitsland weten te winnen. Prado domineerde de wedstrijd en won met een veilige voorsprong. Jeffrey Herlings reed sterk en wist na een matige start goed terug te komen naar een tweede plaats. Tim Gajser werd derde voor Calvin Vlaanderen. Vlaanderen reed een knappe wedstrijd en was op weg om in de top drie te gaan finishen totdat een valpartij in de slotfase roet in het eten gooide. Pauls Jonass finishte als vijfde voor Glenn Coldenhoff, die kopstart nam en lange tijd in de kopgroep mee reed. Ook Brian Bogers was met een achtste plaats in de top tien te vinden.

Mike Bolink finishte op een 29ste plaats buiten de punten.

Romain Febvre gaf met een pijnlijke duim op in de eerste manche en verliest hiermee veel punten in de strijd om de titel.