17 C
Amsterdam
21 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Jeffrey Herlings – Ik ben trots over vandaag

Jeffrey Herlings – Ik ben trots over vandaag

Jeffrey Herlings is in de achtste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Duitse Teutschenthal derde geworden. Herlings wist tweede te worden in de manches en vocht in de tweede manche mee om de overwinning. Uiteindelijk werd hij derde en dit leverde hem ook in het dagklassement een derde plaats op.

Op zaterdag waren de omstandigheden wisselend in Teutschenthal. Zon, afgewisseld door regen, zorgde ervoor dat de rijders een verraderlijk circuit voor de kiezen kregen. Herlings zette in de tijdtraining een derde tijd op de klok en sloot de kwalificatieheat af als vierde. Na de zaterdag werden er een paar dingen aan de afstelling van de motor veranderd waardoor Herlings gemotiveerd aan de wedstrijddag begon.

In de eerste manche kwam Herlings niet goed uit de start en moest van buiten de top vijf naar voren komen. In het begin was het moeilijk om in te halen maar na een aantal ronden kreeg hij het juiste ritme in handen en begon rijders in te halen. Herlings wist nog helemaal terug te komen naar een tweede plaats en legde hiermee de basis voor een volgende podiumplaats.

In de tweede manche was zijn start beter en kreeg hij gelijk de tweede plaats in handen. Herlings probeerde de leidende Jorge Prado onder druk te houden en begon in het midden van de wedstrijd aan te vallen. Helaas kwam hij toen een keer niet goed uit met het passeren van achterblijvers waardoor hij teruggeslagen werd naar een derde plaats. Herlings ging terug in de aanval maar kwam nog een keer verkeerd uit tussen de achterblijvers waardoor hij genoegen moest nemen met een derde plaats.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’Mijn snelheid wordt beter en beter. We hebben de afstelling van mijn motor vandaag veranderd en dat was een verbetering. Ik heb twee keer pech gehad met het passeren van achterblijvers maar zij waren in hun eigen wedstrijd bezig. Hoe dan ook is een 2-3 voor een derde plaats in het dagklassement niet slecht. In het verleden ben ik hier een paar keer rechtstreeks naar het ziekenhuis gebracht en nu kan ik naar huis. Dit is niet mijn favoriete baan en er komen een paar betere banen aan voor mij. We staan nu derde in het kampioenschap en het zal nog lang worden. Ik ben trots over vandaag en ik hoop binnenkort een Grand Prix zege te kunnen pakken.’’

Met een 2-3 in de manches eindigde Herlings ook in het dagklassement op een derde plaats. In de tussenstand van het wereldkampioenschap is hij opgeklommen naar een derde plaats. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Letse Kegums!

 

Uitslagen MXGP Germany 2024

  1. Jorge Prado (ESP), GASGAS, 1-1
  2. Tim Gajser (SLO), Honda, 3-2
  3. Jeffrey Herlings (NED), Red Bull KTM Factory Racing, 2-3

 

Tussenstand MXGP 2024:

  1. Jorge Prado (ESP), GASGAS, 402 points
  2. Tim Gajser (SLO), Honda, 400
  3. Jeffrey Herlings (NED), Red Bull KTM Factory Racing, 336