17 C
Amsterdam
21 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Wolfgang Srb overleden

Wolfgang Srb overleden

Met grote bedroefheid moet FIM Europe bekendmaken dat de heer Wolfgang Srb op 1 juni plotseling is overleden.

Geboren op 19 augustus 1948 in Wenen, had hij een passie voor alle aspecten van het motorrijden, vooral voor de motorcross discipline. Zijn initiatief om met volledige toewijding te werken aan de ontwikkeling van het MXGP wereldkampioenschap was van cruciaal belang voor het succes van de serie.

Srb bracht zijn jeugd door als een fervent rally autocoureur en fervent autosport fan. Begin jaren tachtig benaderde hij de motorwereld als Sporting Steward van de Oostenrijkse Federatie, waarbij hij het FIM wereldkampioenschapp motorcross bijwoonde ter ondersteuning van zijn landgenoot en FIM Motocross 250cc-wereldkampioen 1984 en 1985, Heinz Kinigadner, als jurylid.

Eind 1984 trad hij toe tot de FIM Motocross Commissie. In 1987 was Srb al instructeur bij seminars voor aspirant-FIM-functionarissen voordat hij in 1989 werd verkozen tot vice-president van CMS, in 1993 gepromoveerd tot president van CMS en vervolgens van 2011 tot 2014 tot directeur van CMS.

Van 2002 tot 2006 was hij vice-president van FIM Europe en in in 2014 werd hij, ter gelegenheid van het congres in Krakau, verkozen tot president van FIM Europe en bekleedde deze functie tot eind 2018.

In 2019 werd hij benoemd tot erevoorzitter van FIM Europe.

Hij werkte met passie en professionaliteit en creëerde sterke relaties binnen FIM Europe. De hele familie van FIM Europe betuigt zijn medeleven aan zijn familie en vrienden in deze moeilijke tijd.